Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint az egyéb észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

Quatuor pour...

Nem nagy hiba, véletlen oda-nem-figyelés is lehet, de mégis...
...amikor az ALDI tévéreklámjában estéről estére azt halljuk, hogy „olcsó árak” (!!!)...
...amikor a Művészetek Palotája hivatalos rövidítésének megalkotásakor felülírják a magyar helyesírás szabályait (akár szándékosan, akár tudatlanságból – nem oszt, nem szoroz)…
...akkor ilyesmire már talán szót sem kellene vesztegetni, hiszen „csupán” olyan súlyú dologról van szó, mint amikor hangnemnek azt írják, hogy Á-dúr.
De azért mégiscsak – figyeljünk oda picit.

zj 2018 003a

És igen, a megfejtés: Messiaen műve (Quatuor pour la fin du temps) magyarul a Kvartett az idők végezetére címet viseli. De a kvartett szó a megszokottól eltérően ez esetben nem helyettesíthető be a vonósnégyessel, ugyanis a darab hegedűre, csellóra, klarinétra és zongorára íródott.

# -krl-, 2018-11-13

Kapcsolódó elemek

Vissza a tetejére