Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint az egyéb észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

Zene / Felvétel

A legnegyedikebb (Mahler: IV. szimfónia / BFZ)

zf 2015 001A zenekar többi Mahler-lemeze is jól sikerült, de ha ki kellene választanom, melyik mutatja meg legjobban, miért is különleges ez a sorozat, ez a kiadvány lenne az.  #  Sipi, 2015-01-07

A legenda lemezen (Melis László: Örmény legenda)

zf 2014 006301-ben Armenia államvallássá tette a kereszténységet. Az ennek emlékére készült előadáshoz komponált modern elemeket és népzenei hatásokat ötvöző zenét Melis László.  #  Sipi, 2014-08-17

Vigyázat, forró! (Mahler: I. szimfónia / NFZ)

zf 2014 005Kocsis Zoltán jól érzi, mi az, amit ebben a zenében túl lehet „pörgetni”, és mi az, amit nem. Ez a zene itt már nem későromantikus, hanem szélsőromantikus.  #  Sipi, 2014-07-24