Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint a nem publikusnak szánt észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

Szabadon felhasználhatók Bartók művei

2016-01-01  #  Január 1-jével lejárt a szerző halálától számítandó 70 éves szerzői jogi védelem, így Bartók Béla műveinek jelentős része szabadon felhasználhatóvá vált.
Mivel az európai uniós szabályok szerint a többszerzős alkotások esetében a védelmi időt az utoljára elhunyt szerző halálától kell számítani, Bartók három színpadi darabjára nem vonatkozik a 2016. január 1. utáni szabad felhasználás engedélyezése, s miután az amerikai jogi szabályozás eltér az európaitól, az Egyesült Államokban komponált művei ott továbbra is védettek maradtak.

A jogi szabályozás értelmében január 1-jével felhasználhatóvá vált minden olyan alkotó műve, aki 1945-ben hunyt el – a rendelet Bartók szerzeményei mellett egyebek mellett Pietro Mascagni, Szerb Antal és Fényes Adolf alkotásait érinti.

Vissza a tetejére