Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint a nem publikusnak szánt észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

Meghalt Mrożek

2013-08-15  #  Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Sławomir Mrożek, lengyel dráma- és prózaíró.
Pályáját karikaturistaként és újságíróként kezdte, később az irodalom felé fordult. Első drámáját 1958-ban adták ki, legismertebb színdarabja, a Tangó 1964-ben jelent meg. Műveinek abszurd-groteszk világa révén a XX. századi lengyel irodalom nemzetközileg elismert alakjává vált.
1963-ban elhagyta hazáját. Miután elítélte Lengyelország részvételét Csehszlovákia megszállásában, hazájában egy időre betiltották darabjait, a Szolidaritás vezetőinek 1981-es letartóztatásakor viszont maga Mrożek tiltotta meg műveinek lengyelországi bemutatását.
A kilencvenes években ugyan visszatért Lengyelországba, de 2008-ban végleg Franciaországba költözött.

Vissza a tetejére