Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint az egyéb észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

5 könyvről röviden – IV

David Benioff: Tolvajok tele
Nahát! Micsoda véletlen, hogy a szerző nagyszüleivel megesett, deklaráltan valós történet mind a cselekményt mind a felbukkanó karaktereket illetően valahogy pont olyan, mint egy klisékből összerakott hollywoodi háborúsfilm!

Jonas Jonasson: Gyilkos Anders és barátai (meg akik nem azok)
Amit az ablakon kilépő és eltűnő 100 éves ember felépített, majd a számolni tudó analfabéta lelakott, azt Gyilkos Anders ledózerolja.

Martha Wells: Kritikus rendszerhiba
„A Kritikus rendszerhiba Martha Wells Az Öldöklő naplók univerzumának első, lélegzetelállító epizódja” – így a fülszöveg.
Csínján a jelzőkkel, mert ha ez a regény lélegzetelállító, akkor egy háromkockás Garfield-képregény monumentális triptichon, Tarr Béla Sátántangója pedig színes, pergő ritmusú, akciódús rövidfilm.

Fehér Boldizsár: Vak majom
Korrekt dolgozat, de nézzük meg, mit ír, amikor nem áll Vonnegut hatása alatt.

Gellért András: Befalazott csőgörény
Klasszikus k-európaiasan abszurd, sírva vigadós, kínunkban röhögős kordokumentum.

ik 2019 001a

#  SzJ, 2019-05-25

Vissza a tetejére