Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint az egyéb észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

5 könyvről röviden

Zoltán Gábor: Orgia
Ami mindenképpen értékelendő: a kutatómunka, a tényanyag feldolgozása, közzététele.
Ami kevésbé: az írói teljesítmény.

Takami Kóshun: Battle Royale
Ha valami csoda folytán általánosan elfogadottá válna az a módszer, hogy az iskolákban a klasszikusok mellett kortárs regényekkel, azok órai feldolgozásával is megtámogatnák a tananyagot, a Battle Royale fél perc alatt felzárkózna a Semmi mellé, egyúttal maga mögé utasítaná a Legyek urát (továbbá arra késztetne mindenkit, hogy a „dedós” jelzővel illesse az Éhezők viadalát).

Erling Jepsen: Őszinte részvéttel
Ez egy trilógia második darabja. Az első rész (A kórusban sírás művészete) nagyon jó.

P. D. James: Az ember gyermeke
A ritka kivételek egyike, amikor a film jobb. Ráadásul nagyságrendekkel.

David Grossman: Egy ló besétál a bárba
Rossz vicc.

ik 2018 001a

# SzJ, 2018-05-21

Vissza a tetejére