Ajánlott oldalak

 • b nenezzel

  b sondheim

  b csipke

Tájékoztató

 • A Kultifilter egy magánszemélyek által útjára indított és gondozott weboldal, mely azzal a célból jött létre 2012-ben, hogy az oldal szerzői ezen a felületen osszák meg véleményüket (jellemzően) valamely kulturális alkotásról, eseményről, jelenségről.

  Az oldal készítői a látogatók személyes adatait nem gyűjtik, nem kezelik, nem továbbítják. Az oldal nem használ sütiket (cookie-kat) és semmilyen módon nem azonosítja a látogatókat.

  A Kultufilter.hu weboldalon olvasható anyagokhoz 2018. március 31. után csak a Kultifilter Facebook-oldalán lehet hozzászólni.

  Az oldalon megjelenő anyagok a szerzői jogi törvény védelme alá esnek, ugyanakkor a weboldal üzemeltetőivel folytatott egyeztetést követően, a Kultifilter.hu oldalra való hivatkozással (továbbá adott esetben a szerző nevének feltüntetésével) szabadon felhasználhatók.

  Az írások átvételével kapcsolatos kéréseket, valamint az egyéb észrevételeket, üzeneteket, kéréseket a Kultifilter készítői az alábbi e-mail címen fogadják:

  email

Törülközőnapi tisztelgés

ij 2018 001aAz év egyéb napjain joggal lehetünk büszkék Troppauer Hümérre, de ma, a Törülközőnapon, úgy illik, hogy lerójuk tiszteletünket a vogon költészet mesterei előtt.
Következzék tehát egy hommage – alázatosan beletörődve, hogy a humanoidok elérni sohasem, legfeljebb megközelíteni tudják azt a magasságot (vagy mélységet), melyet csakis a Prostatikus Vogon Jeltz és pályatársai által alkotott poémákban fedezhetünk fel.

      Hősi géző

      Ó, keltevő, te nagy mocsáj,
      mit felpakít a csonka gész:
      a nagyvilágban elparálva
      megvakör, amerre mész.

      Ha fők a bú, ne derj nagyon,
      hisz áragol, mint hőn a vér.
      A messzeség oly lágulat,
      hol hős vogon bekántamér!

      Ne vedd, ne szidd, ne fertikarj,
      csak áporodj, és erre fet!
      Ki tudja jól, hogy erdemély
      a sába lő, a versezet!

# -krl-, 2018-05-25

Vissza a tetejére